Care sunt misiunile noastre?

Mărturie și cooperare

Astăzi, felul nostru de a înţelege o misiune s-a schimbat în mod radical. Multe misiuni din trecut în sudul lumii riscă să reprezinte o greutate mai degrabă decât o şansă pentru comunităţile locale. Din această cauză, ONG-urile noastre care se ocupă de misiuni încearcă să-şi reconfigureze prezenţa în ţările în curs de dezvoltare ca o formă de cooperare internaţională, oferind un loc primordial comunităţilor locale prin considerarea lor ca protagoniste ale propriului lor parcurs de dezvoltare şi emancipare.

flo_9235

Înculturare

Mai mult, Societatea lui Isus inaugurează de la început o nouă metodă de a realiza misiuni bazată pe modelul înculturării. Acest model prevedea să nu se mai colonizeze un popor şi din punctul de vedere al credinţei, ci să se intre încetul cu încetul în cultura sa, oferind o importanţă majoră tuturor elementelor compatibile cu creştinismul. Efectul acestui mod de a proceda a ajutat triburi şi popoare să devină conştiente de propria lor identitate în faţa imperiului colonial care avea tot interesul să menţină această dimensiune a lor în stare latentă.

flo_8178

Formare profesională

Programele noastre de formare în ţările în curs de dezvoltare au un important profil profesional şi uman pentru a îmbogăţi societatea cu competenţe specifice şi atenţie oferită persoanelor.

Totodată, încercăm să sensibilizăm tinerii la injustiţiile existente în societatea lor. Educăm astfel în favoarea binelui comun şi al serviciului în folosul comunităţii.