După evenimentele din 1989, părintele Jean Magnan, preot iezuit, a organizat convoaie umanitare in România împreuna cu elevii de la Şcoala din Provence, Marsilia.
În 1993 a obţinut de la superiorii lui iezuiţi permisiunea de a petrece un an în România şi anul următor, a rămas la Satu Mare. Convins că toate convoaiele umanitare nu au schimbat cu nimic realitatea dură a acestei ţări şi dorind să muncească în profunzime cu românii, Jean întemeiază în 1995, împreună cu prietenii lui – Frères Romania – o Asociaţie non-profit.
În prezent, Iezuiții din comunitatea Preasfânta Inimă a lui Isus provin atât din Regiunea Română cat și din Provincia Maghiară a Societății lui Isus, fiind angajați în numeroase activități pastorale, sociale și educative. Biserica-simbol Calvaria găzduiește începând din 2013 sub același acoperiș două comunități parohiale distincte, una de limbă română, alta de limbă germană, ambele în rit latin. În imediata apropiere se află Colegiul Ham Janos de limbă maghiară, loc în care iezuiții au fost chemați să fie capelani în ultimii ani. Complementul social al misiunii lor este asigurat de către Asociația Freres România, care a a deschis un Centru de zi pentru copiii rromi la Mădăras, lângă Satu-Mare.